Vastuullisuus

Vastuullisuus on meille tärkeä tavoite ja arvo, jonka pyrimme huomioimaan kaikessa toiminnassamme. Seuraamme ja kehitämme vastuullisuuskäytäntöjämme jatkuvasti.

EKOLOGINEN VASTUU

Pyrimme minimoimaan ruokahävikkiä huolellisella suunnittelulla sekä ohjaamalla asiakkaitamme vähentämään omaa hävikkiään.

Haluamme helpottaa vastuullisten valintojen tekemistä esimerkiksi tarjoamalla enenevässä määrin kasvis- ja vegaaniruokaa. Kasvisvaihtoehto tarjotaan linjastossa aina ensimmäisenä.

Astiahuoltoon käytämme pääasiassa Joutsenmerkittyjä pesuaineita joiden ympäristökuormitus on mahdollisimman pientä.

Olemme luopuneet muovimukien käytöstä ja valitsemme kertakäyttöastioiksi mahdollisimman ekologisia, kierrätettäviä ja biohajoavia vaihtoehtoja.

Keskitämme ostomme samoille toimijoille logistiikan tehostamiseksi. Näin minimoimme osaltamme myös kuljetusten ympäristövaikutuksia.

Ruoan kotimaisuus ja kestävyys
Valitsemme raaka-aineemme niin että ne edistävät ympäristölle kestävämpää elintarviketuotantoa.

Pyrimme suosimaan ja soveltamaan kaikilla ruokalistoillamme sesongin parhaita makuja sekä mahdollisuuksien mukaan lähituottajien tuotteita.

Suosimme ruoanvalmistuksessamme kotimaista lihaa.

Käyttämämme kalat ovat ASC tai MSC -merkittyjä, jolla varmistetaan että kalan alkuperä tunnetaan ja se on pyydetty tai kasvatettu kestävyyskriteerien mukaisesti.

Kahvi- ja teekumppanimme on Paulig, joka omalta osaltaan huolehtii kestävästä kehityksestä oman vastuullisuusohjelmansa mukaisesti.

Ruoan turvallisuus
Huolehdimme ruoan turvallisuudesta jatkuvalla ja säännöllisellä omavalvonnalla. Aluehallintoviraston viranomaisen säännölliset käynnit ja sähköinen omavalvonta ovat osa päivittäistä rutiiniamme.

TALOUDELLINEN VASTUU

Taloudellisesti vastuullisena yrityksenä huolehdimme kannattavuudesta, maksamme palkat lakien mukaan ja ajallaan sekä huolehdimme että tavarantoimittajat ja muut sidosryhmät saavat suorituksensa silloin kuin kuuluu.

SOSIAALINEN VASTUU

Emme syrji toiminnassamme työntekijöitä emmekä asiakkaitamme. Opiskelijaomisteisena yrityksenä haluamme huolehtia opiskelijoiden hyvinvoinnista, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Opiskelijaedustajat tuovat omistajien äänen päätöksentekoon. Noudatamme työsuojelun toimintaohjelman askelmerkkejä.

Oikeudenmukainen johtaminen on perusoikeus
Työsopimusehtojen noudattaminen on meillä itsestäänselvyys. Pääsääntöisesti henkilöstömme on omia pitkäaikaisia työntekijöitämme. Pyrimme solmimaan vakituisia, täysiaikaisia työsuhteita. Tilapäisen työvoiman tarpeeseen ja rekrytointiin olemme solmineet kestäviä ja kehittyviä kumppanuussuhteita alan vastuullisten välitysyrityksien kanssa.

Pidämme työntekijöidemme terveydestä huolta
Kaikille työntekijöillemme kuuluu laaja työterveyshuolto. Myös ennakoiva työterveyshuolto kuuluu työntekijöidemme etuihin pitääksemme työntekijämme hyväkuntoisina ja työkykyisinä mahdollisimman pitkään. Vakuutamme työntekijämme erillisellä lisäturvalla jolloin he ovat kattavasti nopean ja asiantuntevan hoidon piirissä myös vapaa-ajallaan. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehditaan myös erilaisilla henkilöstöeduilla.